PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

На Тернопіллі – фестиваль борщу

Вікна-Новини

Вiкна 18:00

На Тернопіллі –
фестиваль борщу. Його зварили дві тисячі літрів. Але одним борщем не обійшлося.
Там встигли встановити чотири рекорди України.

Десятки тисяч
поціновувачів борщу приїхали до Борщова. Містечка, де сам Бог велів варити
борщ.

Більше як півсотні
рецептів борщу цього року представили тут учасники. У кожному селі, та що там,
у кожної господині він інший.

Учасники:

Ми борщ сапаємо. Варимо спочатку фасолю окремо,
варимо спочатку буряк окремо, варимо капусту. Потім, коли ми вже це все зварили,
ми окремо тушемо цибулю, моркву і сметану з томатом.

Наш борщ особливий тим, що ми бурячок завжди
тушимо. І на бульйоні говяжому і свинному варимо цей борщик. Бараболя із
фасолею є обов‘язково.

Щоби гості не
були голодні, стравоспис ґаздині урізноманітнили.

Обов’язковим тут
було не лише наварити традиційної української страви, а й прийти у вишиванці.
Місцеві майстрині вишивають сорочки переважно чорним кольором.

Цьогоріч на
Борщівському фестивалі зробили найбільшу сорочку в Україні. Одягли в неї
найбільшу ляльку-мотанку, а ще її підперезали і хустку начепили.
Ляльку-гулівера з Борщова разом із одягом занесли у Книгу рекордів України. Та
для гостей на фестивалі головне все ж був борщ.

Двома тисячами літрів
борщу організатори нагодували всіх охочих. А щоби бува страва кому не
зашкодила, то залюбки наливали й чарку самогону.