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
Українцям порадили не їсти в Китаї м’ясо – там через нього скандал | Вікна-Новини
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Українцям порадили не їсти в Китаї м’ясо – там через нього скандал

Вікна-Новини

Вікна 22:00

М’ясом пацюків, норок
і лисиць – годували людей упродовж трьох років. Його тоннами продавали в
китайських магазинах, а видавали за яловичину та баранину. Спецслужби викрили
кілька підпільних м`ясокомбінатів, де виробляли фальсифікат. За участь у
злочинному промислі арештували майже тисячу людей.

Вже кілька років
він привчає українців до справжньої китайської кухні. Лі запевняє, споживання
собачатини чи щурятини, у ній немає. Усе – звичні для українців м’ясопродукти,
лише спосіб приготування трохи інший. Та у розмові з «Вікнами» усе ж таки
зніяковіло зізнається, собачатину їв. От тільки переконує, зазвичай такого в
його країні не практикують.

Лі Пінь, кухар:

Китай не кушает такого
мяса. Есть только один город, где такое мясо кушают. Но мы не кушаем. Я
когда-то кушал змею. И собаку когда-то
.

Та що там
собачатина. 3 роки підпільні м’ясокомбінати годували китайців м’ясом щура,
лисиці та норки. А усе видавали за яловичину й баранину. Напівфабрикати задля
товарного вигляду підфарбовували та напихали хімікатами.

Та не різновид м’яса
ошелешив китайців. А те що вони переплачували. Адже м’ясо рогатої худоби втричі
дорожче від пацючого чи лисячого. Шахраї вторгували півтора мільйони доларів. Європейцям
же невтямки, як узагалі можна їсти, приміром, лисиць. А тут ще й інше
викрилося. В оборудці використовувалось м’ясо тих тварин, чиє хутро нині на
комірці може носити якась жінка.

Олег Білоус, шеф-повар ресторану китайської кухні:

Возле Пекина там
огромные рынки, где выращивают пушных животных для одежды, для шуб.
Вот
это мясо есть как бы побочным продуктом, который вырабатывает вот эта
промышленность. Ну и люди захотели заработать денег на вот этом мясе.

Ще не так давно
Китай був однією з найбідніших країн. Люд їв усе що повзало, літало чи плавало.
М’ясо щурів, змій, їжаків, кажанів, черепах та собак можна було придбати на
будь-якому ринкові. Нині поза законом зробили собачатину. Та людові ще й досі
важко відійти від традицій.

Олег Білоус, шеф-повар ресторану китайської кухні:

Мясо там,
они считают
, подходит для слабого старческого
организма, как и мясо собаки, барсука. Мясо нутрии помогают преодолеть такую
болезнь как туберкулез, возможно заболевания там каки
х-то внутренних,
пищеварительных органов.

Через м’ясний
скандал у Китаї сколихнулися сусідні держави. Чимало м’ясної продукції вони
імпортували саме з Піднебесної. В Росії вже перевіряють всі продуктові вантажі
на російсько-китайському кордоні. В Україні поки що лише радять туристам, що
збираються до Китаю, не їсти підозрілого м’яса.