Українцям порадили не їсти в Китаї м’ясо – там через нього скандал

Вікна-Новини

Вікна 22:00

М’ясом пацюків, норок
і лисиць – годували людей упродовж трьох років. Його тоннами продавали в
китайських магазинах, а видавали за яловичину та баранину. Спецслужби викрили
кілька підпільних м`ясокомбінатів, де виробляли фальсифікат. За участь у
злочинному промислі арештували майже тисячу людей.

Вже кілька років
він привчає українців до справжньої китайської кухні. Лі запевняє, споживання
собачатини чи щурятини, у ній немає. Усе – звичні для українців м’ясопродукти,
лише спосіб приготування трохи інший. Та у розмові з «Вікнами» усе ж таки
зніяковіло зізнається, собачатину їв. От тільки переконує, зазвичай такого в
його країні не практикують.

Лі Пінь, кухар:

Китай не кушает такого
мяса. Есть только один город, где такое мясо кушают. Но мы не кушаем. Я
когда-то кушал змею. И собаку когда-то
.

Та що там
собачатина. 3 роки підпільні м’ясокомбінати годували китайців м’ясом щура,
лисиці та норки. А усе видавали за яловичину й баранину. Напівфабрикати задля
товарного вигляду підфарбовували та напихали хімікатами.

Та не різновид м’яса
ошелешив китайців. А те що вони переплачували. Адже м’ясо рогатої худоби втричі
дорожче від пацючого чи лисячого. Шахраї вторгували півтора мільйони доларів. Європейцям
же невтямки, як узагалі можна їсти, приміром, лисиць. А тут ще й інше
викрилося. В оборудці використовувалось м’ясо тих тварин, чиє хутро нині на
комірці може носити якась жінка.

Олег Білоус, шеф-повар ресторану китайської кухні:

Возле Пекина там
огромные рынки, где выращивают пушных животных для одежды, для шуб.
Вот
это мясо есть как бы побочным продуктом, который вырабатывает вот эта
промышленность. Ну и люди захотели заработать денег на вот этом мясе.

Ще не так давно
Китай був однією з найбідніших країн. Люд їв усе що повзало, літало чи плавало.
М’ясо щурів, змій, їжаків, кажанів, черепах та собак можна було придбати на
будь-якому ринкові. Нині поза законом зробили собачатину. Та людові ще й досі
важко відійти від традицій.

Олег Білоус, шеф-повар ресторану китайської кухні:

Мясо там,
они считают
, подходит для слабого старческого
организма, как и мясо собаки, барсука. Мясо нутрии помогают преодолеть такую
болезнь как туберкулез, возможно заболевания там каки
х-то внутренних,
пищеварительных органов.

Через м’ясний
скандал у Китаї сколихнулися сусідні держави. Чимало м’ясної продукції вони
імпортували саме з Піднебесної. В Росії вже перевіряють всі продуктові вантажі
на російсько-китайському кордоні. В Україні поки що лише радять туристам, що
збираються до Китаю, не їсти підозрілого м’яса.

ВІТАННЯ!
Будь ласка, допоможіть нам покращити СТБ -
поставте 2 чесних галочки:

1.

2. Мені

Будь-ласка, заповніть всі поля