PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

У Китаї людей годували щурячим м’ясом упродовж 3-х років

Вікна-Новини

Вікна 18:00

М`ясом пацюків, норок
і лисиць годували людей упродовж 3-х років. Його не криючись, тоннами продавали
в китайських магазинах.

Аби покупці ні про що не здогадувалися, м`ясо видавали за яловичину та
баранину. Задля цього його підфарбовували.

Спецслужби
викрили кілька підпільних м`ясокомбінатів, де виробляли фальсифікат. Лише під
час останнього рейду вилучили 20 тонн таких м`ясних продуктів.

За участь у
злочинному промислі арештували майже 1000 людей. Вони вже зізналися в збуті пацючого
та лисячого м`яса на півтора мільйони доларів.

Таку сировину в
Китаї дістати не проблема, кажуть знавці східної кухні.

Олег Білоус, шеф-кухар ресторану китайської кухні:

Возле Пекина, там огромные рынки, где выращивают пушных животных
для одежды, для шуб.
Вот это мясо есть как бы побочным продуктом, который
вырабатывает вот эта промышленность. Ну и люди захотели заработать денег на вот
этом мясе.