PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Шеф-кухар Хіменес-Браво оцінив кулінарні здібності куховарки

Вікна-Новини

Вікна 22:00

Цими вихідними в
Києві вперше відбувся популярний у світі День ресторанів. Це коли все їси
безкоштовно, залишаєш хіба чайові. А їй не треба спеціального дня – вона так
готує вже понад півроку в себе вдома й годує клієнтів. Бо мріє про найвідомішу
кулінарну школу світу й збирає на неї гроші чайовими за своє куховарство. «Вікна»
рушили оцінити шанси на втілення мрії з експертом.

Удень – вона радіоведуча, а вечорами й вихідними – гурманка і куховарка.

Марія багато
подорожувала, куштувала смаколики в різних країнах і вирішила й собі готувати
ресторанні страви. Ними стала пригощати друзів. З часом у неї з’явилася мрія.

Марія Ледина, куховарка-аматорка:

Я должна поехать
учиться в хорошую кулинарную школу.
Я решила не мелочиться. Пока я
пробую собрать на самый большой диплом – он называется «Гранд диплома» и в
Лондоне это стоит 50 тысяч долларов.

Мрія – найвідоміша
школа світу – «Ле Кордон Блю». Аби втілити її – вирішила готувати для всіх.
Гостей добирає через сторінку в соцмережі. Якщо їм сподобалося те, що їли –
залишають на здійснення Марійчиної мрії – скільки хто може.

Марія Ледина, куховарка-аматорка:

Это вот такие посиделки
дома, когда человек может прийти к тебе в гости, предварительно мы
созваниваемся, и он говорит, чего ему бы хотелось, и он там полагается на меня.
Я что-нибудь вкусное готовлю, а потом он ест, и потом оставляет денег сколько
хочет.

Поки назбирала не
так і багато. Та за півроку – на її кухні вже встигло попоїсти більше як
півсотні запрошених.

Гостей свого домашнього ресторану Марічка просить до столу. Вони на цю вечерю,
кажуть чекали довго, майже 2 місяці.

Дівчина взялася готувати страви європейської кухні – крем-суп із броколі і
сиром маскарпоне, салат із хамоном і яйцем пашот.

Гості наминають та нахваляють.

Поки такого
домашнього ресторану нема ні в Україні, ні в Європі. Однак оцінити справжню
його якість і цінність «Вікна» вирішили за допомоги ексклюзивного гостя. На
вечерю до Марічки ми ведемо експерта. Хто він, вона не знає.

Він не тільки ведучий найвідомішої в Україні кулінарної програми – Ектор Хіменес-Браво
– всесвітньовідомий шеф-кухар і головне – викладач у школі Ле Кордон Блю, де
мріє вчитися Марія.

Тремтячими руками
вона починає пригощати гостя. Основна страва – це складний марокканський салат
з авокадо, молодою морквою і насінням, грінками. Ектор бере першу пробу. І
називає перші огріхи.

Ектор Хіменес-Браво, шеф-кухар:

Сметана можеш викинути її, крутони грінки занадто
м’які, я б хотів, щоб вони були хрусткими. Одне і найбільше зауваження до
моркви – вона занадто м’яка.

Ось і кінцевий висновок.

Ектор Хіменес-Браво, шеф-кухар:

Мені зовсім не сподобалось. – Що?- Мені зовсім не
сподобалось? – Чому, там же ж чітко чути всі інгредієнти? – Мені не
сподобалось, знаєш чому? Бо я це обожнюю, цей салат я би з’їв, подорожуючи Провансом.

Всі його слова для неї – це наче майстер-клас вчителя учню. Поївши, Ектор каже,
чи прийняв би таку студентку до себе на курс.

Ектор Хіменес-Браво, шеф-кухар:

 Звичайно
салат не ідеальний, десерт не ідеальний, але я бачу, що вона робить нове. Без
сумніву, я би взяв таку студентку до школи Кордон Блю, однак я побачив щось у
її характері. Тож вона би була такою студенткою, яку б я дуже напрягав. Бо те,
що я побачив – вона хоче бути попереду всіх.

Марія Ледина, куховарка-аматорка:

Мне очень понравилось сегодня, было очень интересно и
он очень симпатичный. Это то, что мне нужно и этому очень рада, и большое
спасибо Эктору.