PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

На Львівщині кури-гриль отруїли 21 людину

Вікна-Новини

Вікна 22:00

Після смачної вечері їм скрутило животи. На Львівщині кури-гриль вклали на лікарняні ліжка зо два десятки людей. Всі постраждалі кажуть, птицю купували в одному з місцевих супермаркетів. Тож поки причини отруєння з`ясовує санстанція, всі лежать під крапельницями. 
Уже сьогодні печі, у яких готують курей-гриль, порожні та ретельно вимиті. Немає готової продукції і на прилавках. Після інциденту курятину вилучили. Керівництво магазину обіцяє не продавати смаженої продукції, поки не будуть відомі остаточні результати експертизи. 

«Ситуація як для мене є дивною, тому що технологія приготовляння курей є незмінною. Цю технологію ми використовуємо більше року часу, також постачальник у нас незмінний. Ми працюємо з постачальником провіреним», – відповів керівник магазину Андрій Маїк.
Попри це 21 людина, з них 4 – діти, які поласували курятиною із цього супермаркету, зараз у лікарні із діагнозом гостре харчове отруєння.
«Це є різні люди, які в той самий день купували курку-гриль. В них виникло підвищення температури, тошнота, блювота, пронос, розлади самопочуття», – повідомила Наталія Тімко, головний епідеміолог Львівщини.
Щодня у магазині продають приблизно 200 курей гриль. Та тепер у цьому відділі хазяйнують не кухарі і покупці, а санепідемстанція і прокуратура. За фактом масового отруєння людей розпочали кримінальне провадження. Якщо винного знайдуть, йому загрожуватиме покарання до 3-х років обмеження волі.