PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

«Вікна» побували на польовій кухні Майдану

Вікна-Новини

Вікна 18:00

Євромайданові можуть позаздрити супермакети. Ледь не щохвилини до мерії, де міститься головна комора з харчами, люди зносять смакоту. Холодильники напхані ковбасами, сирами та солодощами. 
У буфеті КМДА зберігають численні запаси Майдану. Склад працює цілодобово. 
Пані Валентина домашні смаколики возить з Переяслава. Каже, попри велику родину в змозі нагодувати Майдан. Віддавши продукти заплакана йде на мітинг. Тим часом на так званій польовій кухні велике прибирання. І так кожні чотири години. Лікар пояснює, гігієна понад усе. 
«Для того щоб не було кишкових інфекцій, окремо ріжеться хліб на окремих дошках окремими ножами, окремо ріжуться м’ясні вироби і потім це все в одноразових рукавичках накладається, щоб не було такого, що на одній дошці ріжуть ковбасу потім хліб», – пояснює лікар загальної гігієни Ярослав Першогуб.
Графіку харчування тут немає. Адже час від часу апетит псують непрохані гості.