PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InZpa25hLnN0Yi51YSIgc3JjPSIvL3BsYXllci52ZXJ0YW1lZGlhLmNvbS9vdXRzdHJlYW0tdW5pdC8yLjAxL291dHN0cmVhbS11bml0Lm1pbi5qcyI+PC9zY3JpcHQ+

Що ми їмо? Якою буде їжа через 40 років?

Вікна-Новини

Програма «Вікна-Новини» продовжують цикл сюжетів про якість і безпеку харчів. І сьогодні сюжет про польський досвід. Євроспілка, коли брала до своїх лав Польщу, зробила там харчову революцію.

Те, до чого звикли поляки, ось як наприклад копчене м’ясо, городина з грядки – оголосили не смачним і небезпечним. І змусили фермерів вирощувати однакову садовину й городину, використовувати однакові добрива й пестициди, бо стандартна їжа – безпечна. А безпека харчів – перша вимога Євроспілки.

Цей шлях має пройти і Україна, якщо хоче в ЄС. Тож до чого готуватися, дивіться в продовженні дослідження Дмитра Литвиненка.

Нагадаємо, в першому сюжеті циклу журналісти розповідали про кур-канібалів, нашпигованих гормонами. Вони насправді ховається в дитячих сосисках, які прикривають яскравими етикетками із зображенням веселої свинки.